După rod recunoşti iubirea. Şi noi, toţi, suntem iubiţi.

 


Hai în piaţă!

Azi. Mâine, că-i sâmbătă şi-i oborul plin. Doar mergi! Nicăieri nu-i mai bogat strâns a podoabă rodul pământului. Nicăieri nu te umple mai cu folos atâta năvală de energie, de bucurie pe chipuri, de mâini muncite a dragoste, de ochi vii. Am văzut oameni jucând hora în plină piaţă. Oameni simpli, veniţi la cumpărături, cu sacoşele doldora, aşteptându-i cuminţi până s-o isprăvi cântul.

Un fel de flash mob. Unul adevărat, neticluit. Cu ţărani. Adică oameni care-şi ţin încă strâns la piept rădăcinile, care-şi ţin încă sfinte amintirile pentru nepoţi.  Amintiri de pământ, apă şi soare.

Și pământul, priceperea, credința, tradițiile, rostul și puterea. Pentru toate zilele de Mâine!

DSCN3149_resize

Cât vezi cu ochii, floare! Fără vorbe – parfumul! Dulce-amărui, cum numai toamna poate. Avem soare, o lumină de vis, o minune de toamnă afară și suntem printre norocoșii care le putem vedea. Nici o scuză să nu trăiești Bucuria. Nici o scuză să nu fii fericit!

DSCN3151_resize

Fructe de-a pădurea. De-a sănătatea curată, cu obrajii aprinşi de frigul dulce al dimineţii.

DSCN3054_resize

Provizii cum numai la noi. Linişte de cămară bogată, aşteptând bucuria iernii. Amintiri cu bunici și prunci rumeni în obraji. Unul dintre ei rămâi tu. Nu uiți, da?

DSCN3155_resize

Nimic nu rămâne neadunat. Risipa e cuvântul care lipseşte din mintea oamenilor pământului.

DSCN3159c_resize

Meşteşug de mâini vrednice. Meşteşug de podoabă care schimbă casa în Acasă.

DSCN3162_resize

Dulce de toamnă coaptă într-un dovleac. Îmbrățișare de cald, cuptor înmiresmat și zâmbet de bunică fericită. Mereu lângă tine.

DSCN3154_resize

Iute. Iute la veselie.

DSCN3169_resize

Licoarea toamnei. Adâncă, schimbătoare, dulce-îmbietor de foc de noapte, după culesul viei.

DSCN3164_resize

Must. Must have!

DSCN3165_resize

Nu poţi să treci pe lângă zumzetul pieţii fără să te prinzi jocului ei. Culorilor. Gustului. Nimic mai toamnă decât un măr rumen, mâncat cu poftă în plin soare.

DSCN3167_resize

Dacă nu poţi vedea culorile fiecărei zile, vino într-o piaţă! Ai cele mai multe speranţe să-ţi vindeci ochii năpăstuiţi de griurile seci ale oraşului.

IMG_20141005_115219

Toamnă. După rod recunoşti iubirea. Şi noi, toţi, suntem iubiţi.

Hai, hai mergi în piață! Hrănește un om care a muncit vara întreagă pentru bucatele de pe masa ta, mângâie-i cu un zâmbet obrazul ars de soare și cu un mulțumesc curat, sufletul atât de darnic.

Să ne hrănim unii pe alții cu viață, bucurie, acceptare, mulțumire!

Toate, soiuri blânde de iubire, crescute uneori cu soare, alteori cu lacrimi, din trupul planetei ăsteia pe care toți ne suntem unii altora vecini.

Vecini de iubire.

 

Credit foto: Anca Constantin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *