Pilulă antiValentină

 


Acesta nu este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Auchan. Aglomerație. Lupte la casoletele în formă de inimioare. Cu zmeuri, căpșuni și alte cele. Casoletele. Luptele cu icnete și îmbrânceli senzuale. Încerc să-mi fac loc prin nebunie să ajung la ardeii kapia.

Insensibilă cum mă știți.

Reușesc să trec de mulțimea de îndrăgostiți fioroși și zbang în coșul meu se proptește un nene sorbecăind dintr-un plastic de iaurt de băut. Mor p-ăștia de mănâncă prin magazine. Nici pardon, nici vorba aia, n-apuc să mă uit urât, că nenea scoate botul din sticlă, se șterge suav cu mâneca treningului adidas și fluieră scurt ascuțit, ca la oi. De după un palet de iaurt răsare o femeiușcă obosită, cu părul ca de cânepă arsă, cearcăne mai ceva ca ale mele și brațele pline de cutiuțe. Vine repede lângă coșul stăpânului, deșartă încărcătura și-l privește în ochi tot să-i ghicească dorința. Nenea pocnește scurt din degete făcându-i semn întâi către nu știu ce de pe un raft și apoi spre coș. Femeia execută fără crâcnire.

În mintea mea clocotesc deja niște înjurături pentru care m-ar invidia și maică-mea, profesionistă de-o viață și filoloagă de meserie.

Iar n-apuc să aleg din ele să deschid gura, că femeia se lipește tandru de brațul lui și-i spune, sorbindu-l din ochi – „Luăm și șampanie, iubi? Că căpșuni am luat.”

benoit courti, flori, maini, valentine's day

Închid gura și clipesc des de câteva ori să-mi resetez neuronu’. Mă uit după ei lung, apoi în jur. Înjur.
Așa mă găsește al meu.

Avem noi o joacă de intrăm în magazin și fiecare ne împărțim să luăm ce avem de luat, apoi ne găsim cumva unul pe altul, fără să ne sunăm, fără să ne plănuim dinainte. Pur și simplu ne găsim. Întotdeauna. Zâmbim, mergem la casă.

Împreună.
Fără căpșuni, șampanie nici vorbă, azi e doar o zi, mâine va fi doar o alta.

Ah, am uitat că voiam înghețată. Nu-i nimic, mâine o să venim iar. Și ne vom găsi iar.

 

Foto credit : Benoit Courti


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *